Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Muschiulet de porc cu sos de ciuperci

marți, 18 mai 2010

Dragele mele,

am revenit dupa o perioada de liniste....ma bucur sa va "revad"!!!!

In cercetarile mele culinare m-am oprit asupra "Muschiulet de porc cu sos de ciuperci" pregatit de Radu (reteteleluiradu.ro)...
Ce mi-a placut? ...fragezimea carnii de porc...cum a fost posibil? ..prin macerare....and voila!


Ingrediente:
- 1/2 kg muschiulet de porc
- 3-5 foi de dafin
- 3 linguri de sare grunjoasa
- rozmarin
- cimbru
- 5-6 boabe de piper negru
- 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapa mica, tocata
- 500 g ciupercute champignon, curatate si feliate
- 500 ml smantana pentru gatit
- 2 linguri de marar proaspat, tocat
- 2 linguri de brandy
- sare
- piper negru

Mod de preparare:
Se curata muschiuletul de grasime...se spala bine...
Se pregateste saramura: se pun intr-o oala de 2 litri: apa, 3 linguri de sare grunjoasa, cimbrul, rozmarinul, dafinul si piperul. Se da in clocot, apoi se acopera si se lasa la racit...


Cand saramura s-a racit...se introduce muschiuletul in saramura, se acopera si se lasa la marinat peste noapte.


....a doua zi se scoate carnea din saramura...se scurge bine si se sareaza si se pipereza dupa gust...


Se prajesc bucatelele de carne pe fiecare parte...



Se caleste ceapa ...apoi se adauga ciupercutele si se gatesc 2-3 minute...am incercat sa flambez ciupercutele, am pus brandy...m-am pregatit sufleteste, dar nimic....nereusita culinara nu a afectat rezultatul final...;)...
Apoi se adauga smantana...se amesteca 2 minute, pana ce sosul se ingroasa usor. Se adauga mararul si se amesteca rapid. Se ia tigaia de pe foc.


3 comentarii:

Gabriela spunea...

Savurez,faina reteta:)da mai bine ma duc la nana ca deja e foarte tarziu!arata f.foarte bine,pofticioasa rau,ciao!

Miodrag Surac spunea...

Super reteta imi place ca ai ambitie si se vede ca pui suflet in ceea ce faci chiar daca esti tanara asta nu prea conteaza daca ai ambitie o sa reuseti ori ce, nimen nu sa nascut invatat, iti doresc bafta.

Maria spunea...

Interesanta reteta, si cred ca e si f delicioasa. Am mai gasit o reteta, cu rosii umplute cu carne si ciuperci.http://femina.rol.ro/art/24771-38-_rosii_umplute_cu_carne_si_ciuperci.htm Eu o sa le incerc pe amandoua.

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...