Prajitura favorita a copilariei mele! Se face rapid, se consuma rapid si mereu ramane loc pentru o portie suplimentara!
Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 10
Calorii: 3200
Pret aproximativ: 5 ron (biscuitii) + 3.55 ron (rahat) +9 ron (nuca) + 2 ron (margarina "unirea") + 0.75 ron (cacao) + 1 ron (esenta ron) = 21.3 ron
Ingrediente:
400 gr - biscuiti clasici (economici)
250 ml - apa
400 gr - rahat
250 gr - nuci
150 gr - margarina "unirea"
3 linguri - cacao
2 sticlute - esenta rom
Mod de preparare:
Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.
Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele

Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste
Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita
La final se adauga esenta de rom si nucile
Si acum se "prepara salamul": compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii":

Lasati cateva ore la rece si apoi devorati-l!!!
5 comentarii:
Arata bine si cred ca e tare gustos!
pare foarte foarte bun. mi-ai facut pofta. cum am putin timp liber, il fac si eu. am zis! :-D
da....este foarte gustos "salamu" asta, iar daca nu ar avea mii de calorii as manca non stop!...sa-mi spui cum ti-a iesit....:D
imi faci o pofta acum :)
Mmmm, ce bine arata!
Trimiteți un comentariu