Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Quiche cu spanac, branza de capra, pui si usturoi

miercuri, 5 mai 2010

Este un remake dupa reteta lui Cristi Roman (foodblog.ro).
…am pregatit quiche-ul in 4 etape: blatul, pregatirea ingredientelor, compozitia si asamblarea.

Ingrediente:
Blat:
- 250 gr faina;
- 100 gr margarina;
- 500 ml apa;
- o lingurita sare.


Compozitie:
- 1 ceapa;
- 50 gr piept de pui fiert;
- 500 gr spanac;
- 250 gr smantana grasa;
- 3 oua (in fotografie sunt 4 oua, dar in momentul prepararii am realizat ca trei oua imi sunt de ajuns);
- 100 gr branza de capra;
- 500 gr branza de vaci;
- 3 fire usturoi verde;
- 1 ardei rosu;
- 2 catei de usturoi.


Prima etapa:
- am pregatit blatul: am amestecat faina cu untul (netopit), am adugat apa rece de la frigider, iar la final am pus doua lingurite cu sare…am amestecat inca odata si apoi am pus blatul la frigider (cateva ore).


Etapa a doua:
- am spalat spanacul
- am taiat cubulete legumele (ardeiul, ustoriul verde si cel uscat, ceapa);
- am calit spanacu si l-am luat de pe foc;

- am pus ceapa la calit…am adaugat pieptul de pui si le-am luat de pe foc;


Etapa a treia:
- am pregatit compozitia: am pus in acelasi castron: ceapa si pieptul de pui calite, branza de vaci, branza de capra, smantana, usturiul verde si pe cel uscat, ardeiul rosu, spanacul si ouale.



Etapa a patra:
- am pus blatul pe forma unui bol de cereale si am adaugat compozitia.

...am bagat bolul la cuptor, la foc mare, aproximativ 30 de min.

10 comentarii:

mirela spunea...

Foarte bine arata!!Cred ca-i si tare bun!!

Amalia spunea...

Hey iti "fur" reteta ca tare bine arata :).

Lia spunea...

Imi place mult rezultatul final.
Imi mai place ca se pot face o infinitate de combinatii.
Am sa incerc neaparat.
S-a salvat.
Multumesc.

Primii pasi in bucatarie spunea...

foarte interesanta reteta.trebuie neaparat incercata..arata nemaipomenit si crd ca a fost si tare gustoasa.si cum zice si lia se pot face multe combinatii...

Mariana spunea...

Asa tinara si deja "Gheorghe"cunosti vorba???
Bravo daca e asa!

Gospodina de Criza spunea...

Cica esti bucatareasa incepatoare! "Mincinoasa" mica!

Bucatareasa Incepatoare spunea...

Fetelor,
va multumesc pentru comentarii!
In ultimele trei saptamani s-au petrecut "revolutii" profesionale si nu prea am petrecut mult timp cu voi!
Sunteti da vis!
Va pup!

P.S. Sunt incepatoare! Parol!

Unknown spunea...

Am notat si eu, ca prea arata bine! Saru' mana!

mirela spunea...

dRAGA MEA,UNDE ESTI,TE-AI INROLAT?TE ASTEAPTA PREMII LA MINE,SPER SA-TI IEI PERMISIE SI SA LE RIDICI.TE PUP!

Elena spunea...

Sigur e corecta cantitatea de apa? 500 ml. apa mi se pare mult prea mult pentru 250 gr. faina!!!
Oricum, arata fantastic de bine!!!

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...