Ingrediente pentru 4 portii:
- unt, zahar pentru ungerea formelor
- 20 gr unt moale la temperatura camerei
- 20 gr faina
- 125 ml lapte
- 1 ciocolata neagra (80% cacao)
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita esenţa de vanilie Dr. Oetker
- 2 lingurite esenţa de rom Dr. Oetker
- 60 gr zahar
- 3 albusuri
- inghetata
|
Ungem formele cu unt si zahar |
|
Intr-un bol amestecam faina cu untul |
|
Daca este nevoie - se mai adauga faina (maiaua nu trebuie sa se lipeasca de bol ) |
|
Se incalzeste laptele --> cand incepe laptele sa fiarba adaugam maiaua |
|
Amestecam 3 minute |
|
Rupem ciocolata in bucati mici si o topim in compozitie, dupa ce a fost luata de pe foc |
|
Amestecam galbenusurile batute usor cu toata ciocolata topita
Adaugam esenta de vanilie si de rom |
|
Batem albusurile spuma; pe masura ce sa ingroasa, adaugam zaharul. Cand spuma se tine de tel, aceasta este gata.
Atentie! NU folositi mixer-ul :) |
|
La final, adaugam 2 linguri de spuma de albusuri, omogenizam si apoi incorporam toata spuma de albusuri.
Atentie! NU folositi mixer-ul :) |
|
Umpleti jumatate din forme cu spuma de ciocolata |
Sufleul se coace timp 20 de minute, la 180 de grade.
NU deschideti usa cuptorului! (sufleul se lasa).
Bon Appétit !
2 comentarii:
Arata foarte bine! Interiorul este lichid?
bunaaaaaaaaaa...!!!! cred...dupa cum arataaa :)
Trimiteți un comentariu