Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Macaroane cu branza dulce si stafide

marți, 25 mai 2010

Si iar am ajuns la macaroane..;))...I reeeeally love them...:d


Pentru un desert dumnezeiesc avem nevoie de:
- 400g macaroane;
- 600g branza dulce de vaci;
- 15 linguri de zahar;
- 3 oua;
- 150g stafide;
- 3 plicuri zahar vanilinat;
- 3 linguri gris;
- 3 linguri smantana;
- 3 esente de rom;
- coaja rasa de la o lamaie.

Mod de preparare:
- pregatim stafidele: intr-un bol, adaugam o esenta de rom si apa cat sa le acopere (1 ora).


- apoi pregatim macaroanele: apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam....


- intr-un castron amestecam branza de vaci, zaharul vanilinat, esentele de rom, zaharul, grisul, ouale, smantana, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si stafidele scurse in prealabil....





- dupa ce am pus toate ingredientele in castron, incepem sa amestecam pana la omogenizare...


- punem macaroanele la cuptor timp de aproximativ 20-25 minute pana se rumeneste usor...si gata...

14 comentarii:

mirela spunea...

Imi place cum arata.Ce as mai manca o bucata.

maria mihalache spunea...

Nu am mai facut de mult.......o idee tare buna.Multumesc!

Bucatareasa Incepatoare spunea...

Dragele mele,
sunteti niste dragute!

Va pup cu drag,
Mihaela

Anastasia spunea...

La noi in Basarabia se mai numeste baba dulce :) e haioasa denumirea si avem si mosneag care e placinta cu braza sarata si cu jumari!
uite aici direct link la babuta mea :))i-ti doresc o zi buna !!!!

http://i650.photobucket.com/albums/uu228/naskwik/MYDC0196.jpg

Primii pasi in bucatarie spunea...

mmm...de cand nu am mai mancat,imi place tare mult dar nu am mai avut timp sa fac...asa ca fur de la tine o bucatzica:)

Bucatareasa Incepatoare spunea...

@Primii pasi in bucatarie...esti o dragutza!
Te pup!

Bucatareasa Incepatoare spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bucatareasa Incepatoare spunea...

Draga Anastasia,
Voi incerca si eu! Multumesc!
Te pup cu drag,
Mihaela

Bianca spunea...

Mihaela, acest desert la noi se numeste vargabeles si se trage de la unguri. Nici nu stiam ca se poate numi si altfel:)

giovanna spunea...

hey sunt giovanna. sortii mi te-au atribuit mie ca sa iti trimit cadou. te rog sa imi trimitzi adresa de mail la giovanna77777@gmail.com

giovanna spunea...

imi trimiti adresa unde trebuie sa iti trimit coletul te rog pe mail?
sorry ca raspund asa greu sunt ffff obosita si intr-o continua agitatie.
oare pana cand trebuie trimise pachetele?
multumesc

Anonim spunea...

Daca ii scoti stafidele vin si eu la o portie, imi place mult budinca asta. Am facut si eu de multe ori pt ai mei combinatia asta.

Unknown spunea...

buna acum fac si eu. nu am mai mancat de peste 10 ani. abia astept sa vad rezultatul

Cassin spunea...

"le sitam"??? De ce trebuie sa aducem inovatii limbii romane? Nu e destul de expresiva? Sau dorim sa parem interesanta?

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...