Nu-s o fana a carnii de miel, dar de cand sunt cuzinera ma trec fiorii marilor incercari...
De ce este nevoie?
- 1 pulpa miel;
- 2 lingurite rozmarin;
- 2 lingurite chimen;
- 2 lingurite piper negru macinat;
- foi de dafin;
- sare, apa, 100 ml otet;
- 9 catei de usturoi;
- ulei;
- 250 ml vin.
Cum se prepara?
Sunt doua etape:
1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):
- spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...
- luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...
- punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...
2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:
- facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...
...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...
...preincazim cuptorul cateva minute...
...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...
and voila!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
Arata tare bine,eu nu am mancat niciodata miel,ar trebui sa incerc.Te pup!
Te cred, te cred, stiu cum e treaba cu fiorii. Cica eu sunt aia cu experienta, ca ma apucasera anul trecut!
Duoamna GDC! Hi!
va multumesc fetelor! cu drag, mihaela
na, ca am facut si eu daca mi-ai facut pofta :) http://wineandknives.blogspot.com/2010/04/miel-la-cuptor-cu-cartofi-noi-usturoi.html#comments
Trimiteți un comentariu