Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Spéculoos - a la belge

marți, 6 noiembrie 2012

Spéculoos sunt originari din Flandra si sunt oferiti de Mos Nicolae. Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu ceai, cafea, lapte. Sunt deliciosi, foarte lejeri si foarte potriviti pentru serile de iarna.
 
 
Cei de la Dr. Oetker imi indeplinesc o dorinta mai veche: prajituritul a la belge - Spéculoos, participand la campania "Iarna asta, Mosul sta mai mult!"
 
 
 
 
 
 
Acum putina vreme...cei de la Dr. Oetker au trimis  "Goodies, goodie-goodie-yum-yum"
 
Pentru prepararea mega-retetei am folosit:
Zahar brun, Zahar alb, Biscuiti petit-beurre, Faina, Scortisoara, Ghimbir, Cuisoare, Piper negru, Sare, Unt, Lapte, Zahar pudra

Ingrediente:
300g zahar brun
50g zahar alb
6 linguri rase de firimituri de biscuiti petit-beurre
500g faina 
200g unt rece 
12 linguri - lapte
2 oua

putina sare
1lingurita rasa scortisoara
1 lingurita rasa ghimbir
1 lingurita rasa cuisoare
1/4 lingurita rasa piper negru







Intr-un bol mare, se amesteca zaharul, untul, aromatele, ouale si biscuitii petit-beurre 

Se incorporeaza progresiv faina si laptele

Trebuie sa iasa o coca normala spre moale, nu tare. Daca e nevoie se mai adauga o lingura de lapte si se amesteca iar.


Se baga la frigider si se lasa  "la macerat" 24 de ore :)

A doua zi ... pe un blat, se pune aluatul si se intinde o foaie de aproximativ 1 cm ... apoi se decupeaza cu forme de biscuiti


Se incinge cuptorul la 200 de grade si se pun la cuptor timp de 20 de minute :)..si gata...yummy



 


Dr.Oetker împarte deja darurile de Crăciun, pentru că Iarna asta, Moșul stă mai mult!

Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit șederea și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr.Oetker, pentru că Dr.Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult!
Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr.Oetker, și te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860 (număr cu tarif normal în rețelele Orange, Vodafone și Cosmote) sau online pe www.oetker.ro.

Cadourile din sacul Moșului sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkswagen Tiguan!
Te invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde Moșul te așteaptă cu rețete creative pentru Crăciun, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.
Bucură-te de cele mai dulci sărbători, alături de familie!
 



 



Niciun comentariu:

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...