Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Cozonac cu mac si stafide

duminică, 11 noiembrie 2012

Nu mai este un secret..imi place macul! :) Am prajiturit cozonac cu mac pentru a doua ora in viata :) De aceasta data, la umplutura, am adaugat stafide. O decizie delicioasa ;))

 
 
Ingrediente pentru 2 cozonaci (dimensiune medie):
Aluat:
- 600 gr faina;
- 100 gr zahar;
- 500 ml lapte;
- 2 oua;
- 2 pliculete drojdie uscata;
- 100 gr margarina;
- 2 pliculete - zahar vanilat;
- 1 esenta rom;
- 1 lingurita - coaja de lamaie;
- 1 lingurita - coaja de portocala;
- 1 lingurita - sare.

Umplutura
- 200 gr mac;
- 75 gr zahar;
- 200 ml lapte;
- 100 gr stafide.
 
Mod de preparare:
Intr-un recipient - punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilat si amestecam totul pana la dizolvarea zaharului.
 
 
Apoi am pregatit maiaua: o mana de faina, pliculetele de drojdie si cateva linguri din laptele amestecat deja cu zaharul si vaniliile. Amestecam ingredientele pana se formeaza o pasta – aluat - se lasa la dospit, timp de 15 – 20 minute.

 
 
Punem stafidele intr-un castron, adaugam peste ele apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie.
 
 
Punem la foc - laptele, macul si zaharul (5 minute). Se ia de pe foc si se adauga stafidele. Se amesteca si se lasa la racit. 
 
 
 
 
Mixam galbenusurile, adaugam un praf de sare si amestecam. Adaugam esenta de rom, coaja de lamaie si pe cea de portocala.


Intr-un castron mare - avem faina, adaugam maiaua, galbenusurile cu sare/coaja de lamaie/coaja de portocala/esenta rom si laptele in care am dizolvat zaharul si vaniliile.


 
Dupa ce am framantat aluatul bine de tot (minin 30 de minute)...il lasam la crescut timp de 2 ore, intr-un loc caldut.



Pe suprafata de lucru, turnam foarte putin de ulei si rasturnam aluatul. Impartim aluatul in 2 parti egale, pentru 2 cozonaci. Peste aluatul intins - presaram umplutura de mac si stafide. Rulam. Le punem intr-o tava pentru cozonac tapetata cu ulei si faina. Lasam cozonacii la crescut - pentru 20 de minute, la loc caldut. Dupa ce cozonacii au crescut ii ungem cu un ou mixat.

 In cuptorul preincalzit, coacem cozonacii timp de 60 de minute.
 
 
 
Dr.Oetker împarte deja darurile de Crăciun, pentru căIarna asta, Moșul stă mai mult!
Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit șederea și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești cu ingrediente pentru prăjituri de la Dr.Oetker, pentru că Dr.Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult!
Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr.Oetker, și te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860 (număr cu tarif normal în rețelele Orange, Vodafone și Cosmote) sau online pe www.oetker.ro.
Cadourile din sacul Moșului sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkswagen Tiguan!
Te invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde Moșul te așteaptă cu rețete creative pentru Crăciun, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.
Bucură-te de cele mai dulci sărbători, alături de familie!
 

3 comentarii:

Anonim spunea...

macul intotdeauna se macina ,ma refer pentru cozonac(daca nu il macini iese amar).

roxana spunea...

eu am doar drojdie proaspata.cata trebuie sa pun?

Admin spunea...

Untul unde a disparut?

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...