De cand sunt "bucatareasa" mi-am dorit sa fac o placinta cu mac. Am reusit sa fac acest lucru si sunt tare multumita de rezultat :d.
Mai intai am pregatit umplutura. Am avut nevoie de:
- 200 g mac;
- 500 ml lapte:
- 200 g zahar;
- 100 g stafide;
- 100 g pesmet;
- 2 oua;
- 1 albus.
Punem la foc laptele si macul (5 minute).
Albusul se bate spuma si se amesteca cu cele doua galbenusuri. Le amestecam cu umplutura racita.
Pentru aluat avem nevoie de:
- 350 gr faina;
- 1 plic drojdie uscata;
- 170 gr unt;
- 1 galbenus;
- 6 linguri lapte;
- 6 linguri zahar.
Topim untul.
Incalzim laptele (nu-l fierbem) si dizolvam drojdia in laptele caldut.
Amestecam toate ingredientele: faina, drojdie, lapte, unt, galbenus, zahar.Impartim aluatul in doua.
Pregatim tava: ungem tava cu ulei si presaram putina faina.
Intindem prima foaie de aluat si o punem in tava. O intepam pe alocuri cu furculita. Apoi adaugam umplutura.
Asezam a doua foaie de aluat si punem la copt, intr-un cuptor preincalzit (1 ora).
Dupa ce s-a copt...presaram deasupra zahar vanilat. E buna si calda si rece :).
6 comentarii:
mmm,ce bunatate,,,,macul este preferatul meu,asa ca fur si eu o bucata,,,,yammiiii
daaaaaaa, este ceva minunat...caloriile ma impiedica sa consum fara numar ;) Te pup!
Tare mult imi plac prajiturile in compozitia carora intra macul.
@Maria: si mie imi place dar cel mai bun si mai bun este cozonacul cu mac...am incercat anul trecut sa fac, dar nu mi-a iesit exceptional, dar, I will keep on trying ;)
O combinatie minunat de buna.
Trimiteți un comentariu