Astazi am ales ceapa. Inainte de a pregati salata de ceapa...fiti siguri ca nu primiti oaspeti :).
Ceapa este una dintre cele mai vechi plante de cultura. Are putine calorii si "radacini" in antichitate: vechii egipteni venerau ceapa - forma sferica si inelele concentrice simbolizau viata eterna. Exista dovezi in sprijinul acestei teorii...s-au gasit resturi de ceapa in mormantul faraonului Ramses al IV-lea!!!
Si acum sa trecem la treaba. Avem nevoie de:
- 2 cepe;
- sare grunjoasa;
- o lingurita cu ulei de masline;
- 4 linguri de bulion sau suc de rosii.
1. Curatam si taiem ceapa solzisori mai mari.
2. Adaugam sarea grunjoasa, uleiul de masline si bulionul.
3. Gata salata....va mai trebuie paine proaspata si pofta de mancare ;).
3 comentarii:
Si mie mi place ceapa! insa cu sare,ulei si otet....cred k e bune si varianta ta.pupici
Multumesc! Voi incerca si cu otet! Te pup si eu!
ceapa trebuie taiata cat mai subtire. Aceasta salata merge cu niste cartofi fierti sau copti si peste afumat .mmm
Trimiteți un comentariu