Stiati ca:
… orezul este alimentul de baza pentru mai mult de jumatate din populatia planetei?
... orezul este folosit in alimentatie, dar si la productia unor medicamente, a amidonului, a berii si a alcoolului?
... paiele de orez sunt folosite la fabricarea hartiei si a cartonului?
... anul 2004 a fost proclamat "Anul international al orezului"?
Traditional ... pilaful se servea drept fel principal si avea in compozitie carne de pui sau peste.
Astazi ... pilaful se serveste drept garnitura la diferite mancaruri din carne.
Eu ... m-am intors la traditie si am pregatit pilaf de orez cu pui si ciuperci ...
Complexitate: redusa
Timp de preparare: sub 60 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 500/portie
Pret aproximativ: 10 ron (piept de pui dezosat) + 4 ron (ciuperci) + 1.5 ron (orez) + 1 ron (morcovii) + 1 ron (ceapa) + 3 (ardei gras rosu) + 1 ron (ardei capia verde) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 22 ron
Ingredinte:
500 gr piept de pui dezosat;
400 gr ciuperci din conserva;
150 gr orez;
2 morcovi;
1 ceapa;
1 ardei gras rosu;
1 ardei capia verde;
2 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
1/2 lingurita cu condiment special pentru pilaf de la Fuchs;
1/2 legatura patrunjel;
2 lingurite cu sare.
Mod de preparare:
...punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa si sare;
... pregatim legumele: taiem ceapa marunt, pe morcovi ii dam prin razatoarea mare, iar pe ardei (rosu si verde) ii taiem cubulete...
... intr-o oala (capacitate: 2l) punem doua linguri cu ulei ... asezam oala pe aragaz (foc mediu) si adaugam ceapa ...lasam cateva minute la calit amestecand continuu, apoi adaugam morcovii si ardeii...
...lasam legumele cateva minute la calit...apoi adaugam orezul (150 gr de orez = 1 cana de 250 ml)... mai lasam 1 minut orezul la calit si apoi adaugam 1 l de apa, sare si lasam sa fiarba...
...in momentul in care orezul este aproape fiert punem ciupercile...
..adaugam condimentele (cele speciale de la Fuchs si delicat) si verificam de sare...
...intre timp pregatim pieptul de pui...cand pieptul de pui este fiert il luam de pe foc, il spalam si il taiem cubulete...apoi il punem la prajit pentru doar 5 minute...
...la final adaugam puiul si patrunjelul tocat marunt...
YUMMY!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
ai un blog tare dragutz:)iar preparatele yumyum...si eu fac pilaful cam la fel...e tare gustos:)felicitari pt blog si mult spor in continuare.pupici
Arata foarte bine mancarica ta...Este una dintre preferatele mele...Te pup, si spor la bucatarit!
Salut Mihaela,
numele meu este Sorina...nu Olguta, oricum multumesc pentru adaugare, esti in blogroll. Numai bine :))
Draga Sonia,
imi cer scuze pentru eroarea de mai devreme. Multumesc! Voi urmari cu interes blogul tau!
Mihaela
si eu am facut un pilaf cu pie de pui a iesit o bunatate
Este foarte buna reteta,dar va rog pe toate gospodinele care gatiti aceasta mancare pentru familie (si in general,toate mancarurile)RENUNTATI LA CONDIMENTELE GEN ;MAGHI,DELLIKAT ....ETC. De ce le folositi atat timp cat in mancare puneti toate legumele??? ce are DELLIKAT-UL in plus fata de legumele pe care le puneti,proaspete sau congelete? Va propun un test: Nu mai folositi o luna aceste ;chimicale: si dupa o luna incercati sa le folositi.Vor avea gust de antibiotice. Mirositi un plic de BORS MAGIK inainte sa-l puneti in oala.Eu pot sa beau dintr-o sticla de bors (chiar este idicat) voi puteti sa dizolvati acel continut de,,BORS MAGIK,,si sa si beti??? Va multumesc.
Trimiteți un comentariu