Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Prajitura cu pere si scortisoara

joi, 13 septembrie 2012

Prajitura cu pere si scortisoara este mega surpriza!!!!!!!!!! Dupa cum "amenitam" acum cateva zile...particip la concursul organizat de Dr. Oetker - "Imbogateste aromele toamnei".

Cum decurge acest concurs? Pai ...destul de simplu...se anunta dorinta de participare, cei de la Dr. Oetker trimit un retetar din care se alege o reteta, iar participantul se angajeaza sa o super prepare :)...Dupa aceasta faza, cei de la Dr. Oetker trimit toate ingredientele necesare prepararii retetei :)...Scopul concursului este sa-mi demonstrez maestria in "prajiturit"..hihiihih

Am ales prajitura cu pere si scortisoara :)...In momentul in care am ales mega prajiturica ... stiam ca va fi o provocare si asa a fost...Prajitura este usor de facut, iar rezultatul este yummmy, yummy, yummy :) Dupa cum se stie...sunt incepatoare in aceasta meserie, dar cuzinaritul ma relaxeaza si ma  binedispune :) In timpul prepararii am avut si ceva incidente - la un moment dat apare in ecuatie si putin vin - element perturbator pentru detectorul meu de gaze care a reactionat si a intrerupt, in mod brutal, cuzinaritul :) dar nah....aceste momente dau savoare gatitului si rezultate maxime produsului finit :)


Ce am facut io :)


Cum trebuia sa fie ...:)

Intr-o minunata zi de marti am primit toate ingredientele necesare..yupppppi !!!!!!!!!!!


vin, faina, lapte, zahar, pere, esenta de portocale Dr. Oetker, unt
praf de copt cu sofran Dr. Oetker, zahar vanilat Dr. Oetker, plic vege-gel Dr. Oetker
spuma pentru deserturi Dr. Oetker, scortisoara, cacao Dr. Oetker, pudding cu aroma de vanilie de la Dr. Oetker

 Buun si acum sa trecem la fapte...:) Sunt trei etape, dar eu le-am trait ca si cum au fost vreo zece (hehehe) si de cum arata bucataria la final..nici nu vreau sa-mi amintesc:)...concluzie: a meritat si sunt gata oricand sa o iau de la capat ;)) 

1. Am inceput cu aluatul:
Ingrediente:
  • 200 g unt sau margarina;
  • 150 g zahar;
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker;
  • 2 oua;
  • 150 ml lapte;
  • 250 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr. Oetker;
se amesteca faina cu praful de copt
 untul, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale - se bat spuma


se toarna aluatul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace aprox. 20 de minute.


Eu am lasat putin mai mult tava la cuptor si rezultatul a fost un blat destul de gros :)
se taie blatul pe latime, in doua parti egale

2. Umplutura
Ingrediente:
  • 650 g pere;
  • 250 ml vin alb;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingurita scortisoara;
  • 1 lingurita esenta de portocale Dr. Oetker;
  • 1 plic Vege Gel Dr. Oetker;
  • 200 ml apa rece;
  • 1 plic Pudding cu aroma de vanilie Dr. Oetker;
se curate perele, se scot samburii si se taie in bucatele mici
 
se amesteca (bine) vinul cu vege gel,
se adauga zaharul si scortisoara
se pun pe foc - pana la primul clocot
 

se adauga perele si se lasa sa clocoteasca timp de 2 minute, amestecand continuu
se amesteca continutul plicului Pudding cu apa
Pudding-ul se adauga continutului de mai sus
se lasa sa dea in clocot, amestecand continuu
se adauga o lingurita esenta de portocale si apoi se trage de pe foc
Se toarna umplutura peste blat si se acopera cu cealalta jumatate de blat. Recomand utilizarea unui recipient de dimensiuni apropiate blatului. Se lasa la frigider timp de 3 ore (sau mai mult) :)

3. Decor
Ingrediente:
  • 1 plic spuma pentru deserturi cu gust de frisca Dr. Oetker;
  • 1 lingura cacao Dr. Oetker;
  • 150 ml lapte
se prepara frisca conform instructiunilor de pe plic
prajitura se orneaza cu frisca
apoi ne incercam "talentele"
 
si voila :)
 
 

Campania Dr. Oetker “Îmbogățește aromele toamnei!”
Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești.
Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml. Cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
Nu uita să intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.
 


Concurs dulce - organizat de Dr. Oetker

joi, 6 septembrie 2012

Ce poate fi mai dragut si mai dragut decat un concurs care sa imbine doua mari pasiuni: gatitul si degustatul de "dulce"? Cei de la Dr. Oetker da startul sezonului de prajiturit! In perioada 20 august – 31 octombrie, Dr. Oetker demareaza campania nationala “Imbogateste aromele toamnei!”.

Io m-am inscris!!! Fiti pe faza ca urmeaza o mare si dulce "surpriza"..yummyyyy :)

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...