Search

Despre mine

Fotografia mea
Prajitura "Mihaela" Ingrediente pentru blat: o bucata de "Mihaela"; cateva grame de noroc; 300 ml esenta fericirii si un pic de sanatate. Pentru aluat: umor; prezenta de spirit; optimism si speranta. Mod de preparare: Se ia o bucata intreaga de "Mihaela", dupa cum credeti, mai durdulie, in perioade de sarbatori ori mai slaba, in perioade de dieta. Se amesteca impreuna cu cateva grame de noroc, 300 ml de esenta fericirii si un pic de sanatate. Se lasa la dospit. Intre timp pregatiti crema: se mixeaza umorul cu prezenta de spirit pana cand devin spumoase, adaugati apoi optimismul si speranta. Puneti prajitura la cuptor. Se serveste impreuna cu o legatura de prieteni alesi pe spranceana.

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails

Pilaf de orez cu pui si ciuperci

duminică, 28 martie 2010

Stiati ca:

… orezul este alimentul de baza pentru mai mult de jumatate din populatia planetei?
... orezul este folosit in alimentatie, dar si la productia unor medicamente, a amidonului, a berii si a alcoolului?
... paiele de orez sunt folosite la fabricarea hartiei si a cartonului?
... anul 2004 a fost proclamat "Anul international al orezului"?


Traditional ... pilaful se servea drept fel principal si avea in compozitie carne de pui sau peste.
Astazi ... pilaful se serveste drept garnitura la diferite mancaruri din carne.
Eu ... m-am intors la traditie si am pregatit pilaf de orez cu pui si ciuperci ...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: sub 60 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 500/portie
Pret aproximativ: 10 ron (piept de pui dezosat) + 4 ron (ciuperci) + 1.5 ron (orez) + 1 ron (morcovii) + 1 ron (ceapa) + 3 (ardei gras rosu) + 1 ron (ardei capia verde) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 22 ron

Ingredinte:
500 gr piept de pui dezosat;
400 gr ciuperci din conserva;
150 gr orez;
2 morcovi;
1 ceapa;
1 ardei gras rosu;
1 ardei capia verde;
2 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
1/2 lingurita cu condiment special pentru pilaf de la Fuchs;
1/2 legatura patrunjel;
2 lingurite cu sare.

Mod de preparare:
...punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa si sare;



... pregatim legumele: taiem ceapa marunt, pe morcovi ii dam prin razatoarea mare, iar pe ardei (rosu si verde) ii taiem cubulete...



... intr-o oala (capacitate: 2l) punem doua linguri cu ulei ... asezam oala pe aragaz (foc mediu) si adaugam ceapa ...lasam cateva minute la calit amestecand continuu, apoi adaugam morcovii si ardeii...


...lasam legumele cateva minute la calit...apoi adaugam orezul (150 gr de orez = 1 cana de 250 ml)... mai lasam 1 minut orezul la calit si apoi adaugam 1 l de apa, sare si lasam sa fiarba...


...in momentul in care orezul este aproape fiert punem ciupercile...


..adaugam condimentele (cele speciale de la Fuchs si delicat) si verificam de sare...



...intre timp pregatim pieptul de pui...cand pieptul de pui este fiert il luam de pe foc, il spalam si il taiem cubulete...apoi il punem la prajit pentru doar 5 minute...



...la final adaugam puiul si patrunjelul tocat marunt...



YUMMY!

Primele mele premii

vineri, 26 martie 2010


Sunt novice in ale gatitului, dar si in ale blogging-ului....comunitatea online a bucatareselor m-a primit cu bratele deschise...e un sentiment placut ...imi place aici ..:d

Azi am primi un premiu de la Vio si-mi face o deosebita placere sa-l dau mai departe lui:

Vio

si

lui Flori


Va multumesc fetelor!

Cu drag,
Mihaela

Concurs pe blogul Giovannei

miercuri, 24 martie 2010

Giovana organizeaza un concurs pe blogul ei. E foarta faina intiativa!!!!


Pentru informatii suplimentare va rog sa accesati:
http://giovannascakes.blogspot.com/2010/03/free-give-away.html#comment-form

Supa de cartofi

marți, 23 martie 2010

Azi am pregatit...supa de cartofi...e super usor de facut, e foarte gustoasa si fff ieftina.

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 6
Calorii: 250/portie
Pret aproximativ: 3.5 ron (cartofii) + 2 ron (morcovii) + 1.5 ron (ceapa) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 7.5 ron

Ingredinte:
1 kg cartofi;
2 morcovi;
1 ceapa;
3 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
1/2 legatura patrunjel;
o lingurita cu sare.

Mod de preparare:
... curatam ceapa, morcovii si cartofii...



... intr-o oala (capacitate: 4 l) punem la calit ceapa taiata marunt, apoi adaugam morcovii dati pe razatoarea mare...se calesc impreuna. Dupa vreo 4 minute adaugam cartofii taiati cubulete, apa cata trebuie si sare...




...cand cartofii sunt aproape fierti...adaugam Maggi...


...supa este gata cand cartofii sunt fierti... la final se adauga patrunjelul verde tocat marunt...

Macaroane la cuptor

sâmbătă, 20 martie 2010

Sunt o mare amatoare de macaroane...din comoditate, prin "macaroane" inteleg toate tipurile de paste. Pastele sunt o inventie chinezeasca (evident! cum altfel?!). In secolul al 13lea pastele au fost aduse in Italia de catre Marco Polo. Pentru a se ajunge la rezultatele delicioase de astazi, la prepararea pastelor au contribuit: chinezii (cu ideea), italienii (cu secretul ingredientelor), canadienii (cu faina de grau de calitate), iar romanii (cu un stomac de calitate si capacitate maxima)...

gata cu discutia ..let's do it!...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 535/portie
Pret aproximativ: 7 ron (pastele) + 4 ron (sunca) + 2 ron (telemea) + 3.5 ron (cascaval) + 5 ron (sucul de rosii) = 21.5 ron

Ingredinte:
500 gr paste pennette
200 gr sunca
100 gr telemea de vaca
150 gr cascaval
1 l suc de rosii
cimbru, busuioc, sare, piper

Mod de preparare:

..apa se pune la fiert intr-o oala de 2l ...cand apa incepe sa fiarba se adauga o jumatate de lingurita cu sare si macaroanele...


...intre timp radem branza, cascavalul si taiem sunca cubulete...



...pregatim sosul: amestecam sucul de rosii cu putin cimbru, busuioc si piper. Verificati de sare...


...dupa vreo 10 minute luam macaroanele de pe foc si le sitam...luam o oala de 2 l si punem pe fundul acesteia un strat de macaroane, apoi un strat combinat de branza cu cascaval si terminam cu un strat de sunca...repetam actiunea ...apoi adaugam sosul. Deasupra punem un strat de branza cu cascaval...


...bagam la cuptor pentru 10 minute...



POFTA BUNA!

Mancare traditionala irlandeza: Colcannon

miercuri, 17 martie 2010

Acum cativa ani eram adepta importului de "sarbatori" din afara. Odata cu trecerea timpului m-am mai linistit, dar am pastrat una pe care o sarbatoresc in fiecare an...17 martie..ziua verde a Irlandei! De ce taman asta? ...pentru rosu, verde, Guinness, spiridusi, Shamrock (trifoi cu trei foi), umor de calitate, lapte, cartofi, varza...pentru ca imi plac!

Irlandezii gatesc simplu si economic, nu elaborat si tehnic. Mancarurile irlandeze sunt sanatoase si satioase. Din meniul zilnic al irlandezilor nu lipseste laptele, branza, untul, iar dintre legume cartoful, varza si radacinoasele.

Avand deja o "vasta experienta" in cuzinarit...azi...am pregatit...colcannon.

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 40 de minute
Numar portii: 6
Calorii: 600
Pret aproximativ: 3 ron (cartofii) + 2 ron (varza) + 2 ron (ceapa verde) + 4 ron (bacon afumat) + 1 ron (unt) = 12 ron

Ingrediente:
800 gr - cartofi;
300 gr - varza;
100 gr - bacon afumat;
1 legatura - ceapa verde;
50-70 gr - unt;
2 linguri - lapte;
sare, piper - dupa gust.

Mod de preparare:
....cartofii se curata si se taie cuburi, se acopera cu apa, se pune putina sare (in apa) si se dau la foc...se lasa la fiert aproximativ 20 de minute (din cand in cand se amesteca pentru a nu se prinde si se verifica daca sunt fierti).


...intre timp, intr-o alta oala punem 2 l de apa la fiert. Cand aceasta fierbe adaugam varza...o lasam la fiert intre 3-4 minute. Sitam varza si o punem deoparte.


...ceapa verde se taie rondele: separam frunzele de miez...


...varza si ceapa verde (frunze) se pun la blender ...


...apoi cartofii se iau de pe foc si se siteaza. Adaugam untul si amestecam. Incepem sa-i zdrobim zdravan si adaugam putin lapte pentru a omogeniza compozitia si pentru a-i da consistenta pufoasa. Adaugam varza/ceapa verde de la blender si miezul de ceapa ramas. Amestecam si verificam de sare si piper.


...la final se adauga bacon-ul afumat si gata!





E delicioasa! Pofta buna!

Salam de biscuiti cu nuca si rahat

duminică, 14 martie 2010

Prajitura favorita a copilariei mele! Se face rapid, se consuma rapid si mereu ramane loc pentru o portie suplimentara!



Complexitate: redusa
Timp de preparare: 30 de minute
Numar portii: 10
Calorii: 3200
Pret aproximativ: 5 ron (biscuitii) + 3.55 ron (rahat) +9 ron (nuca) + 2 ron (margarina "unirea") + 0.75 ron (cacao) + 1 ron (esenta ron) = 21.3 ron

Ingrediente:
400 gr - biscuiti clasici (economici)
250 ml - apa
400 gr - rahat
250 gr - nuci
150 gr - margarina "unirea"
3 linguri - cacao
2 sticlute - esenta rom

Mod de preparare:
Pregatim biscuitii si nuca: pe biscuiti ii pisam cu sucitorul, iar nuca o taiem in bucati mici. Din totalul biscuitilor pisati luam 30 de grame si ii sitam.



Se pune la foc o cana de apa in care se adauga rahatul taiat bucatele


Se amesteca continuu timp de 10 minute, iar cu o furculita pisam rahatul pana cand se topeste


Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, apoi se adauga cele trei linguri de cacao si margarina topita


La final se adauga esenta de rom si nucile


Si acum se "prepara salamul": compozitiei obtinute i se da forma unui salam si se ruleaza prin biscuitii sitati la inceputul "operatiunii":



Lasati cateva ore la rece si apoi devorati-l!!!

Blogroll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...